loader image

DOM
SŁU_06

Przedmiotem opracowania był budynek mieszkalny jednorodzinny dwulokalowy, w którym uwzględniono unikalną lokalizację działki, przylegającą do dwóch ulic dojazdowych. W celu maksymalnego wykorzystania tej sytuacji, zaproponowano osobne i niezależne wjazdy dla każdego z lokali.

Jasne barwy oraz materiały takie jak beton architektoniczny, jasny tynk i duże drewniane okna zostały zastosowane w projekcie, dodając mu wyjątkowego charakteru i harmonii z otoczeniem.

Lokale zostały odwrócone względem siebie, aby zapewnić mieszkańcom wysoką prywatność i intymność w korzystaniu z ogrodu. Ta strategia projektowa umożliwia indywidualne wykorzystanie przestrzeni zewnętrznej, tworząc jednocześnie spójną kompozycję architektoniczną.

Założeniem projektu było stworzenie funkcjonalnego i ergonomicznego rozwiązania, które zaspokoi różnorodne potrzeby mieszkańców.